Skolecomputer – BYOD

Skolen Bifrost har en Bring Your Own Device (BYOD) strategi, hvor alle elever selv skal medbringe deres egen computer.

I skal forvente (2023-viden) at købe ca. 2 computere i barnets tid på skolen. Første laptop omkring 2. klasse og igen omkring 6. klasse (hvor den første kan forventes at være ”slidt ned”/være forældet).

Barnet kan valgfrit medbringe (brug aftales med kontaktlærer) en computer eller tablet fra 0. til og med 2. klasse. Der vil ikke blive sat ”krav” fra lærerne om at undervisning/aktiviteter udelukkende kan foregå på laptop/tablet. Derfor er det 100% valgfrit.

Barnet skal medbringe en laptop fra og med første skoledag i 3. klasse.De tekniske krav til denne laptop er at den skal kunne køre Office 365 app’s (derfor fungerer chromebooks/diverse tablets ikke).

En plante der spire op af jorden

Computere er en stor økonomisk, men også miljømæssig omkostning. Hvert år genereres der mere end 50 millioner ton elektronisk affald i verden.

Renovering af brugte it-produkter medvirker aktivt til at mindske denne tendens, samtidig med at det producerer op til 70% mindre CO2-emissioner end fremstilling af nye enheder. Ved at vælge en renoveret laptop eller tablet er vi altså med til at skåne miljøet og ikke mindst spare penge.

Som skole har vi undersøgt markedet og anbefaler: www.refurb.dk. For priser ned til 2500,- (2023-viden) kan man finde en GOD computer til barnet. Hvis I er i tvivl om præcis model/teknisk specifikation – spørg dem til råds via deres chat-funktion.

Firmaet refurbed.dk har netop specialiseret sig i at genanvende brugt it-udstyr. På deres hjemmeside kan I finde alt fra lap tops og tablets til smartphones, alle brugte – men gennemrenoveret, så de har fået fornyet liv. Refurb.dk produkter gennemgår en grunding omstilling, indtil de er så gode som nye og med mindst 12 måneders garanti.

De vigtigste trin

DatarensningUdskiftning af komponenterFornyelse
hver enkelt enhed renses for gamle data, og fabriksindstillinger gendannes.efter grundig test bliver en eller flere komponenter udskiftet, hvis det vurderes nødvendigt.ydre tegn på brug bliver repareret eller fjernet.

refurb.dk, kan kontaktes på flg. måder

HjemmesideKontaktTelefon
https://refurb.eu/da-dk/Rene Campell
rca@refurb.dk
41 25 89 91

OBS! Aktuel prisliste hænger på skolens kontor.