Skolecomputer

Skal mit barn have sin egen tablet/laptop med?
Ja. Skolen Bifrost har en Bring Your Own Device (BYOD) strategi hvor alle elever selv skal medbringe, som minimum en tablet i 0-3 klasse og derefter en bærbar computer i 4. klasse og opefter. Det er ok at benytte en laptop i 0-3 klasse, så længe barnet er i stand til at logge ind og benytte den selv. Men husk at ting vejer, og at en tung laptop og oplader er meget at slæbe frem og tilbage hver dag for en lille ryg i tillæg til bøger, drikkedunk og madpakke.

Hvornår skal den med i tasken første gang?
Det er ingen hemmelighed at vi er en nystartet skole. Derfor er vi travlt i gang med at etablere netværk, logins og aftaler med leverandører. Vi forventer ikke at alt er på plads til skolestart den 12. August og dermed forudser vi ikke brug af tablets/laptops før 1. September. Der vil blive meldt nærmere ud, når lærerne og tilhørende planer for IT i undervisningen er på plads.

Skal der installeres noget?
Ikke så meget. Skolen benytter Google G Suite for Education som omfatter tekstbehandling, regneark, præsentations-software, dokumenthåndtering, kommunikation (chat, video konference), samt mere.
Alle disse værktøjer tilgås i skyen ved hjælp af browseren Google Chrome, der skal være installeret på de bærbare computere.
På tablets anbefaler vi at installere de specifikke apps, og vi vender tilbage med en konkret liste på et senere tidspunkt.

Hvad slags tablet skal mit barn have med (0-3 klasse)?
Hvis du vælger at dit barn i 0-3 klasse skal have en tablet i stedet for en laptop, så anbefaler vi en iPad, eventuelt en nyere Android tablet, med mindst 9” skærm og minimum 4-5 GB ledig plads til apps og indhold. Tablet’en skal kunne køre den seneste version af IOS, hhv Android, og her er iPad klart bedre til at supportere ældre hardware.
Tablet’en skal beskyttes med en kode og eleven skal selv kunne logge på.

Hvad slags bærbar computer skal mit barn have med (alle klassetrin)?
Vi anbefaler en Chromebook eller eventuelt en Windows 10 PC. For Chromebooks gælder det at barnet vil kunne logge på med sit UNI login og derefter automatisk være logget ind i alle programmer og værktøjer, der skal benyttes.
For Windows baserede bærbare vil man først skulle logge ind i Windows og derefter logge ind med sit UNI login i Google Chrome browseren.
Nedenunder har vi opstillet nogle anbefalinger med hensyn til hvad slags laptop, der bør anskaffes. Bemærk at man kan vælge modeller over eller under anbefalingen. Anbefalingen er blot det vi mener vil give en tilfredsstillende ydelse de næste 3-4 år.

ChromebookWindows 10 laptop
Hukommelse (RAM)Mindst 4GBMindst 8 GB
Harddisk størrelseMindst 32 GBMindst 128 GB
SkærmstørrelseMellem 11 og 15 tommer (skal kunne være i tasken)
SkærmopløsningHD (1920 x 1080) eller højere
ProcessorIntel i3
NetværkWiFi
Vægt <2kg. Ikke for tung, da den skal frem og tilbage
BatteritidOver 8 timer
OpladerUSB-C anbefales (nemmere at låne en oplader)

Hov, Google siger du? Er det nu også sikkert?
Ja. Skolen benytter Google G Suite som ikke skal forveksles med de gratis udgaver vi kender fra Gmail, Docs og så videre. G Suite er et erhvervsprodukt hvor alt indhold ejes og administreres af kunden (Skolen Bifrost) og som opfylder gældende lovkrav til GDPR og en række andre regelsæt. G Suite for Education er godkendt til brug af skoler i Danmark.