Skolecomputer

Skolen Bifrost har en Bring Your Own Device (BYOD) strategi, hvor alle elever selv skal medbringe, som minimum en tablet i 0-3 klasse og derefter en bærbar computer i 4. klasse og opefter. Det er i orden at benytte en bærbar i 0-3 klasse, så længe barnet er i stand til at logge ind og benytte den selv.

Man kan benytte en Chromebook, Windows 10 PC, eller MAC.
For brugere af Windows – eller Mac baserede bærbare vil barnet skulle logge ind i For Chromebooks gælder det, at barnet kan logge på med sit UNI login og derefter automatisk er logget ind i programmer og værktøjer, der skal benyttes.
Windows/macOS skal barnet først logge ind på computeren og derefter logge ind med sit UNI login i Google Chrome browseren. Adgangskoder kan gemmes.

Hvis du vælger, at dit barn i 0-3 klasse skal have en tablet i stedet for en laptop, anbefaler vi mindst 9” skærm og minimum 4-5 GB ledig plads til apps og indhold. Tablet’en skal kunne køre den seneste version af IOS eller Android.
Tablet’en skal beskyttes med en kode, og eleven skal selv kunne logge på.

Skolen stiller Google Workspace for Education til rådighed, som omfatter:
• Docs (tekstbehandling)
• Slides (til præsentationer)
• Sheets (regneark)
• Drive (dokumenthåndtering)
• Chat
• Meet (videomøder)
• Classroom (undervisningsværktøj)
• Jamboard (virtuelt whiteboard)
• En række andre tjenester
Alle disse værktøjer tilgås i skyen ved hjælp af browseren Google Chrome, der skal være installeret på de bærbare computere.

Krav til skolecomputeren
Nedenunder har vi opstillet nogle anbefalinger til skolecomputerens ydeevne. Bemærk, at man kan vælge modeller over eller under anbefalingen. Anbefalingen er blot det, vi mener vil give en tilfredsstillende ydelse de næste 3-4 år.

ChromebookWindows 10 laptop
Hukommelse (RAM)Mindst 4GBMindst 8 GB
Harddisk størrelseMindst 32 GBMindst 128 GB
SkærmstørrelseMellem 11 og 15 tommer (skal kunne være i tasken)
SkærmopløsningHD (1920 x 1080) eller højere
ProcessorIntel i3
NetværkWiFi
Vægt <2kg. Ikke for tung, da den skal frem og tilbage
BatteritidOver 8 timer
OpladerUSB-C anbefales (nemmere at låne en oplader)

Hov, Google siger du? Er det nu også sikkert?
Ja. Skolen benytter Google G Suite som ikke skal forveksles med de gratis udgaver vi kender fra Gmail, Docs og så videre. G Suite er et erhvervsprodukt hvor alt indhold ejes og administreres af kunden (Skolen Bifrost) og som opfylder gældende lovkrav til GDPR og en række andre regelsæt. G Suite for Education er godkendt til brug af skoler i Danmark.