Stillingsopslag: Skoleleder

Erfaren skoleleder med lyst og kompetencer til at drive en nystartet skole

Kunne du tænke dig at gøre en forskel for højt begavede børn og stå i spidsen for en helt ny skole? Drømmer du om at få lov at sætte dit præg på hvordan skolen drives? Trives du med stor grad af frihed under ansvar?

Så er det dig vi leder efter som skoleleder til et spændende arbejde på en nystartet skole for højt begavede børn.

Skolen Bifrost

Skolen Bifrost åbnede dørene for knapt 60 elever og 9 medarbejdere den 12. august 2020. Skolen er målrettet højt begavede børn, og pædagogik og undervisning er i høj grad præget af elevernes særlige styrker og udfordringer. Skolen lykkes når den sikrer et trygt og udviklende miljø for højt begavede børn. Skolens fundament hviler på et solidt trivselsarbejde, hvor kommunikation og sociale kompetencer vil være helt centralt og gennemgående i alle aspekter af skoledagen. Skolen skal stimulere elevernes nysgerrighed, og udvikle den. De skal have lov til at undre sig, undersøge, udforske, teste, fejle og forstå, så de lærer mere om sig selv, om andre og om resten af verden.

Ledelsesopgaverne

Som skoleleder på Skolen Bifrost kommer du til at stå i spidsen for en helt nystartet skole. Du bliver bannerføreren for at trivsel, dannelse og uddannelse går hånd i hånd. Opgaven fordrer at du har solid ledererfaring, som du kan trække på, da du skal lede dig selv og dit personale. Dit dygtige personales gode kompetencer skal have de bedst mulige vilkår. Det er derfor vigtigt, at du fokuserer på at værne om det gode arbejdsmiljø. Som nystartet skole er det ligeledes vigtigt, at du kontinuerligt har fokus på at tiltrække nye elever, samt at du trives med at samarbejde i mange forskellige relationer. Du refererer til skolebestyrelsen, og er ansvarlig for ledelsen af skolens medarbejdere, ledelsesstrukturen, skolens økonomiske drift samt økonomiske linje.

Forventning til ny skoleleder

Som person er du ansvarsbevidst og tillidsvækkende. Hvis du ikke allerede har erfaring med højt begavede børn, så har du en stor lyst til at opsøge viden på området. Du har erfaring med at gøre visioner til virkelighed, og du evner at samarbejde bredt med ansatte, elever,  forældre samt bestyrelses- og samarbejdspartnere. Du kan møde børn og voksne i øjenhøjde og bevare overblikket, når det går stærkt. Du kommunikerer klart og tydeligt med børn, forældre og medarbejdere, og du formår at gå i dialog.

Kvalifikationer og kompetencer

Vi søger en person som er pædagogisk funderet og som har erfaring med undervisningsområdet. Erfaring med eller interesse for undervisningen af højt begavede børn vil være et stort plus. Ledelseserfaring og økonomisk forståelse er nødvendigt, og vi ser gerne, at du har en lederuddannelse.

Vi forestiller os, at du har følgende faglige kompetencer:

• Erfaring med skoleledelse, meget gerne fra en friskole
  • Erfaring med personaleledelse
  • Erfaring med økonomistyring og forståelse for nødvendig administration
  • Erfaring med implementering af vision og pædagogisk retning
  • Evner at skabe rammer, der sikrer differentieret og spændende undervisning, som er målrettet højt begavede børn
  • Samarbejdsorienteret og garant for frugtbart samarbejde såvel internt på skolen som med de øvrige skoler for højt begavede børn, herunder Atheneskolen
  • Empatisk og professionel kommunikatør såvel internt som eksternt

Praktik:

Vi ønsker stillingen besat senest pr. 1. november gerne hurtigere. Vi kalder løbende ind til samtaler.

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte bestyrelsesformand Caroline Stokholm Clemmensen på telefon 41585148.

I stedet for en klassisk ansøgning vil vi hellere, at du kortfattet beskriver:

1. Hvorfor du synes jobbet er spændende
  2. Hvad de tre vigtigste ting er, du vil gøre de første tre måneder.

Ansøgningen samt CV stiles til sekr@skolenbifrost.dk senest 13.09.2020

Ansættelsen sker efter overenskomst mellem Finansministeriet og Ledernes Centralorganisation. Vi opfordrer alle interesserede til at søge – uanset alder, køn, religion og etnisk oprindelse.

Skolen Bifrost er beliggende på Roskilde Universitet. Universitetsvej 9, 4000 Roskilde. (Tidl. bygning 24)